Daugiausia dėmesio skiriama Floridai, kur 2000 metais George'as W. Bushas laimėjo vos 537 balsų persvara. Į šią valstiją, kuri ir vėl žada tapti karščiausia rinkimų vieta, atvyko ir abu kandidatai.

Nors balsavimo mašinos, per praėjusius prezidento rinkimus sukėlusios daug neaiškumų, buvo pakeistos, pranešama ir apie naujų elektroninių balsavimo mašinų darbo sutrikimus - tokius, kaip išduoti netinkami balsavimo biuleteniai ir stringanti kompiuterių sistemos veikla.

Abi pusės pareiškė, kad nedidelės vieno ar kito kandidato persvaros atveju atskirų valstijų rinkimų rezultatai bus užginčyti.

JAV prezidentas nėra tiesiogiai renkamas rinkėjų. Jungtinėse valstijose rinkėjų kolegijos balsai apsprendžia, kas tampa šalies vadovu.

Kiekvienai JAV valstijai rinkėjų kolegijoje suteikiama tiek balsų, kiek ji turi senatorių (visuomet po du) ir narių Atstovų rūmuose – pastarasis faktas apsprendžiamas pagal valstijoje gyvenančių žmonių skaičių.

Kolegijoje yra 538 rinkėjai – skirtingoms valstijoms joje tenka nuo 3 iki 55 balsų. Visose valstijose, išskyrus Meiną ir Nebraską, visi kolegijos narių balsai tenka daugiausia šioje valstijoje balsų gavusiam kandidatui. Kad taptų prezidentu, kandidatui reikia surinti 270 rinkėjų kolegijos balsų. Laimėjusiam kandidatui nebūtina surinkti absoliučios JAV rinkėjų balsų daugumos.