Kandidatai savo paraiškas dar gali teikti iki gruodžio 27 d. Tada jiems reikės surinkti tūkstančius rėmėjų parašų, kad iš tikrųjų galėtų stoti į kovą tris dienas vyksiančiuose rinkimuose kovą.

Prezidentas Vladimiras Putinas neseniai patvirtino sieksiantis perrinkimo. Nėra abejonių, kad jis vadovaus šaliai ir penktąją kadenciją.

Rinkimų komisija pareiškė, kad rinkimai vyks ir keturiose iš dalies Rusijos ginkluotųjų pajėgų okupuotose Ukrainos srityse bei 2014 m. aneksuotame Krymo pusiasalyje.

Tarp V. Putino konkurentų rinkimuose, pavyzdžiui, yra buvęs Rusijos derybininkų vadovas Ukrainos konflikte Leonidas Sluckis iš Kremliui ištikimos Rusijos liberalų demokratų partijos. Jo kandidatūra neatims iš V. Putino balsų, pareiškė L. Sluckis.

Apie savo kandidatavimą paskelbė ir buvęs separatistų lyderis, karo tinklaraštininkas ir Kremliaus kritikas Igoris Girkinas, kuris dėl „ekstremizmo“ sėdi kalėjime. Kalinamam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui jau 2018 m. buvo uždrausta siekti politinių postų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)