Nors Bavarijos partija Bavarijos parlamente nėra iškovojusi nė vieno mandato nuo 1966 m. ir per praėjusiais metais vykusius rinkimus sulaukė vos 2,1 procento balsų, jos pirmininką Florianą Weberį drąsina ligšiolinė Škotijos nepriklausomybės kampanijos sėkmė.

F. Weberis, kuris separatistų partijos vadovu tapo 2007 m., tikisi, kad Škotijos judėjimą dėl atsiskyrimo nuo Jungtinės Karalystės vainikuos sėkmė ir tuo pakeis situaciją Bavarijoje. Remiantis paskutinėmis apklausomis, škotų nuomonė dėl nepriklausomybės yra pasidalijusi apylygiai.

„Iš visos širdies savo draugams Škotijoje linkime pergalės referendume. Balsavimas už Škotijos atsiskyrimą teigiamai paveiktų ir kitus Europos regionus. Tai būtų didžiulis postūmis mums čia, Bavarijoje, ir žiniasklaida nebegalėtų taip lengvai ignoruoti ar juoktis iš mūsų siekio atsiskirti"“ - sakė Bavarijos partijos lyderis.

Jo partija šiuo metu turi apie 5 tūkst. narių ir siekia referendumo dėl Bavarijos nepriklausomybės.

F. Weberis tarp Škotijos ir Bavarijos situacijų įžvelgia nemažai panašumų. „Tiek Škotijos, tiek Bavarijos nepriklausomybė yra ne tik reali ir įmanoma, bet ir būtina, siekiant užtikrinti šiose teritorijose gyvenančių žmonių gerovę“, - sakė Bavarijos partijos pirmininkas.

Anot jo, nepriklausomybę paskelbusi Škotija labiau priartėtų prie savo žmonių, o demokratija ir visuomenės įtrauktis būtų itin sustiprintos. Jis savo nuomonę grindžia sakydamas, kad kuo politinis vienetas yra didesnis, tuo mažiau šansų būti išgirstais turi to politinio vieneto gyventojai.

Referendumas, kuriame savo balsą atiduos per 4 mln. škotų ir rinkimų balsą turinčių Škotijos gyventojų, įvyks rugsėjo 18 dieną.