Sumažinti įtampą Korėjos pusiasalyje Vašingtonas tikisi diplomatinėmis priemonėmis su Kinijos, kuri yra svarbiausia Šiaurės Korėjos prekybos partnerė, pagalba.

Penktadienį JAV prezidento Donaldo Trumpp patarėjai svarstė įvairius Šiaurės Korėjos problemos sprendimo variantus - nuo galimo KLDR režimo nuvertimo iki šalies pripažinimo branduoline valstybe. Galiausiai Amerikos administracija pasirinko "maksimalaus spaudimo ir įsitraukimo (į procesą)" taktiką.

Svarbiausias uždavinys, kurį užsibrėžė Baltieji rūmai, yra visiškas Šiaurės Korėjos denuklearizavimas. Vašingtonas ypač pabrėžė, kad negali būti kalbos apie jokius susitarimus dėl Pchenjano ginkluotės kontrolės arba jo arsenalų mažinimo.

Pasak agentūros šaltinių, Amerikos kariškiai šiuo metu neplanuoja smogti Šiaurės Korėjai, net jei ji atliks dar vieną ginkluotės bandymą. Planai gali pasikeisti tik tuo atveju, jeigu Pchenjanas pirmas mėgins paleisti raketas į Pietų Korėjos, Japonijos ar JAV teritoriją.

Anksčiau televizijos kanalas "NBC News", remdamasis savo šaltiniais žvalgyboje, pranešė, jog JAV gali smogti Šiaurės Korėjai prevencinį smūgį, jeigu gaus duomenų apie jos pasirengimą šeštajam branduoliniam bandymui. Esą kaip tik dėl to JAV ginkluotųjų pajėgų Ramiajame vandenyne vadovybė nusiuntė smogiamąją grupuotę su lėktuvnešiu "Carl Vinson" priešakyje prie Korėjos pusiasalio.