Kandidato į JAV prezidentus nuomone Vašingtonas teikia didelę reikšmę savo dalyvavimui NATO, o bloko sąjungininkai patys nieko nedaro. Pavyzdžiu D. Trumpas nurodė situaciją Ukrainoje.

„Ukraina – šalis, kuri turėtų mums rūpėti mažiau nei kuriai kitai NATO narei, bet visa atsakomybė kažkodėl primetama mums. Kodėl Vokietija NATO vardu nesprendžia problemų Ukrainoje? Kodėl šalys, kurios yra arti šios valstybės, nieko nesiima? Kodėl būtent mes turime būti tie, kurie veda pasaulį į naują pasaulinį karą su Rusija?“ – pabrėžė politikas.

Jo nuomone, artimiausiais metais būtina žymiai sumažinti JAV dalyvavimą NATO: „Mes tiesiog negalime sau leisti to daryti. NATO mums labai daug kainuoja. Taip, pasitelkę NATO mes giname Europą, tačiau tam leidžiame didžiulius pinigus.“

„Mano nuomone, šiuo metu gyvename kitokiame pasaulyje, nemanau, kad turėtume atstatinėti valstybes. Akivaizdu, kad tai neveiksminga. Patys turime 19 trln. dolerių skolą. Gyvename burbule, jei jis sprogs, visiems bus labai prastai. Turime atkurti savo šalį“, – pareiškė D. Trumpas interviu leidiniui „The Washington Post“, informuoja newsru.com.

Jis pabrėžė, kad ypač beprasmiškos JAV pastangos Artimuosiuose Rytuose.

„Statome mokyklas Irake, o jas sprogdina. Pastatome dar vieną, vėl sprogimas. Tris kartus pastatome ten mokyklą, tačiau negalime pastatyti normalios mokyklos Brukline. Neturime pinigų švietimui, nes negalime statyti savo šalyje. Kada ateis laikas pasakyti: „Metas mums pasirūpinti savimi.“ Suprantu, kad egzistuoja išorinis pasaulis, bet tuo pat metu mūsų šalis yra“, – pareiškė milijardierius.

D. Trumpas suabejojo, ar būtina didžiulė parama Pietų Korėjai, kurią teikia dabartinė Amerikos valdžia. „Pietų Korėja labai turtinga, išsivysčiusi pramoninė šalis, bet kažkodėl mes negauname iš jos atsilyginimo, atitinkančio mūsų pastangas. Mes nuolat siunčiame ten laivus, lėktuvus, žaidžiame mūsų karinius žaidimus, o mainais gauname tik trupinius, lyginant su tuo, kiek visa tai mums kainuoja“, – pareiškė D. Trumpas.

Milijardierius mano, kad JAV neverta būti įsikibus savo įtakos Ramiojo vandenyno regione: „Kažkada buvome galinga valstybė, labai turtinga valstybė, bet dabar esame neturtinga valstybė. Skolininkų tauta.“

Primename, kad šiuo metu D. Trumpas lyderiauja tarp respublikonų kandidatų ir stipriai lenkia pagrindinį, iš esmės vienintelį konkurentą – Tedą Cruzą. Tokia padėtis kelia atvirą kitų respublikonų nepasitenkinimą. Na o D. Trumpas pareiškė – jei jo partijos kolegos kažkokiu būdu atims iš jo teisę balotiruotis į prezidentus, šaliai gresia milijonų piliečių sukilimas.