CNN rašo, kad juo tapo Reince'as Priebusas. Jis – savotiškas garantas valdžioje esantiems respublikonams, kurie vis dar neturi žalio supratimo, kaip atrodys D. Trumpo Baltieji rūmai.

Šis jo pasirinkimas – tarsi signalas, leidžiantis susidaryti šiokį tokį vaizdą, kokių veiksmų būsimasis prezidentas imsis Vašingtone, ir kaip išlaikys partijos veiklos tęstinumą.

R. Priebusas yra vienas iš ilgiausiai Respublikonų partijoje svarbias pareigas užimančių veikėjų, jis džiaugiasi populiarumu tiek skirtingose partijos frakcijose, tiek už jų ribų.

Ekspertai teigia, kad šis asmuo nemenkai prisidėjo prie D. Trumpo pergalės suvienydamas partiją po prieštaringai vertinamų pirminių rinkimų rezultatų, po kurių nemažai partijos narių panoro nuo D. Trumpo atsiriboti.

Ši pozicija – viena galingiausių Baltuosiuose rūmuose.

 Reince Priebus

CNN rašoma, kad D. Trumpas turėjo rinktis tarp Steve'o Bannono ir R. Priebuso. Kaip rašo NBC News, S. Bannonas yra ne kartą žiniasklaidoje minėtas gana prieštaringas kandidatas, kuris pagarsėjo ne tik kaip D. Trumpo kampanijos vadovas, bet ir kaip žmogus, kurio anksčiau valdytas puslapis „Breitbart News“, skleidė antisemitines žinutes.

CNN pranešė, kad S. Bannonas išrinktas ir paskelbtas D. Trumpo vyriausiuoju patarėju.

„Steve'as ir Reince'as yra aukštos kvalifikacijos specialistai, su kuriais mes dirbome kampanijos metu ir su kuriais patyrėme istorinę pergalę. Dabar jie dirbs su manimi Baltuosiuose rūmuose“, – sakė D. Trumpas.