Ukrainos vyriausybė prašė šios sistemos, nes ji gali pataikyti į taikinius daugiau kaip 100 mylių (160 km) atstumu. JAV šią savaitę tikriausiai paskelbs ir apie tolesnę karinę paramą, įskaitant papildomą artilerijos amuniciją ir radarus.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vis reikalauja oro gynybos sistemų. Vien tik šeštadienį Rusija į Ukrainą paleido 62 raketas, sakė jis vaizdo kreipimesi sekmadienio vakarą. Bet koks delsimas tiekti ginklus Ukrainai esą yra kvietimas Rusijai tęsti puolimą.

Kremlius santūriai reagavo į CNN pranešimą. Apie tai kol kas iš JAV nėra jokių pareiškimų, sakė Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja agentūra „Interfax“. Rusija esą nuolat imasi priemonių gindama savo interesus.

JAV prezidentas Joe Bidenas šiuo metu lankosi Vokietijoje, kur vyksta G7 viršūnių susitikimas – jame pirmadienį priešpiet buvo kalbama apie Rusijos karą prieš Ukrainą.

Jau praėjusį ketvirtadienį JAV paskelbė apie tolesnį 450 mln. dolerių (apie 428 mln. eurų) vertės ginklų tiekimą Ukrainai. Nuo karo prieš keturis mėnesius pradžios JAV vyriausybė, jos pačios duomenimis, Ukrainai pažadėjo arba jau perdavė ginklų ir įrangos už 6,1 mlrd. JAV dolerių (5,8 mlrd. eurų).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją