Valstybinės įstaigos ir privačios ginklų bendrovės kovai su Rusijos invazija suteikė 89 kovinius tankus, 226 pėstininkų kovos mašinas, 38 haubicas, šešias oro gynybos sistemas ir keturis kovinius sraigtasparnius, trečiadienį pranešė vyriausybė Prahoje.

Taip pat buvo 33 daugkartiniai raketų paleidimo įrenginiai, daugiau kaip 60 000 vienetų raketinės amunicijos ir pusantro milijono šovinių šautuvams ir kitiems ginklams.

Pinigine išraiška vien tik iš kariuomenės atsargų pristatytų ginklų rinkos vertė sudaro daugiau kaip 420 mln. eurų.

Pirmoji sunkioji ginkluotė iš Čekijos į Ukrainą atkeliavo praėjus vos 14 dienų po to, kai prasidėjo Rusijos invazija. Siunčiami tankai buvo iš sovietinių laikų, bet restauruoti ir modernizuoti.

„Nuo pat pirmos akimirkos žinojome – taip pat ir dėl savo pačių istorinės patirties – kad turime palaikyti Ukrainą“, – sakė Čekijos ministras pirmininkas Petras Fiala.

Trečiadienį P. Fiala lankėsi Varšuvoje, kur popiet dalyvavo rytinių NATO valstybių atstovų susitikime su JAV prezidentu Joe Bidenu.

Interviu per ČT radiją jis taip pat kalbėjo apie „galimybę atnaujinti ir modernizuoti mūsų pačių kariuomenę“ ryšium su senos sovietinės karinės technikos atidavimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją