Naujasis šalies ministras pirmininkas Chrisas Hipkinsas sakė, kad paskyrė J. Ardern specialiąja pasiuntine pasaulinėje iniciatyvoje „Christchurch Call“, kurią ji įsteigė po 2019 metais Kraistčerčo mieste įvykdyto teroro išpuolio, per kurį žuvo 50 žmonių.

Iniciatyva įgyvendinama bendradarbiaujant vyriausybėms, technologijų sektoriui ir pilietinei visuomenei, siekiant pašalinti iš interneto teroristinį ir smurtinį ekstremistinį turinį.

Naujai sukurtoje pareigybėje J. Ardern bus Naujosios Zelandijos vyriausioji atstovė su „Christchurch Call“ susijusiais klausimais ir glaudžiai bendradarbiaus su Prancūzija kaip viena iš iniciatyvos lyderių.

„Christchurch Call“ buvo vyriausybės „užsienio politikos prioritetas“, o J. Ardern turi „išskirtinę galimybę“ imtis šio vaidmens, sakė Ch. Hipkinsas. „Jacindos Ardern vadovavimas „Christchurch Call“ jau padarė Naująją Zelandiją ir pasaulį saugesne vieta“, – sakė jis.

J. Ardern šias pareigas eis neatlygintinai ir bus tiesiogiai pavaldi Ch. Hipkinsui.

Sausio mėnesį J. Ardern netikėtai paskelbė atsistatydinanti iš premjerės pareigų. Trečiadienį parlamente ji turėtų pasakyti paskutinę kalbą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją