„Aš pasitraukiu žinodamas, kad mūsų partija gerose rankose“, – pabrėžė politikas.

Rinkiminė R. Perio kampanija susidūrė su finansavimo stygiumi. Buvęs gubernatorius netgi pristabdė atlyginimų mokėjimą savo rinkimų būstinės darbuotojams.

R. Perio reitingai žemesni nei visų kitų respublikonų partijos kandidatų. Rugpjūtį dėl menko populiarumo politikas nebuvo pakviestas į pirmuosius televizijos debatus tarp respublikonų pretendentų, norinčių varžytis dėl JAV prezidento posto ateinančiais metais. Jis taip pat nebuvo įtrauktas į sąrašą politikų, kuriems suteikta teisė pasisakyti kitą savaitę per antruosius CNN rengiamus debatus.

R. Peris tapo Teksaso valstijos gubernatoriumi 2000 metais, pakeitęs šiame poste Džordžą Bušą (George W. Bush) jaunesnįjį, tapusį prezidentu. Politikas valstijai vadovavo per 14 metų – ilgiau už visus savo pirmtakus. R. Peris siekė šalies vadovo posto jau ne pirmą kartą. Respublikonas taip pat pretendavo į JAV prezidento kėdę 2012 metais.

JAV prezidento rinkimų kovoje dalyvauja daugiau nei dvi dešimtys politikų. Kaip rodo viešosios nuomonės apklausa, tarp demokratų pirmauja buvusi JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton, tarp respublikonų - skandalingasis milijardierius Donaldas Trumpas.