Milijardierius privačiu lėktuvu nusileido Bankoko Don Mueango oro uoste 9 val. ryto (2.00 val. Grinvičo laiku), kur jį pasitiko šimtai triukšmingų „raudonųjų marškinėlių“ šalininkų, mojuojančių transparantais ir dainuojančių dainas.

Thaksinas trumpam išėjo iš terminalo pastato nusilenkti ir padėti gėlių vainiką prie karaliaus Maha Vajiralongkorno portreto, taip atiduodant jam pagarbą, o po to pamojavo šalininkams.

Kai 74 metų buvęs klubo „Manchester City“ savininkas buvo vežamas į Aukščiausiąjį teismą, gatvėse išsirikiavo dar daugiau raudonmarškinių.

Teisme Thaksinas buvo įpareigotas atlikti aštuonerių metų kalėjimo bausmę už tris nuosprendžius, priimtus jam nedalyvaujant. Iš viso jis buvo nuteistas už akių keturiose bylose, bet vienoje jau suėjo senaties terminas.

Jis grįžo tą dieną, kai parlamentas, kaip tikimasi, paskirs verslo magnatą Sretthą Thavisiną ministru pirmininku vadovauti koalicijai, kurios pagrindą sudaro partija „Pheu Thai“ – naujausias Thaksino politinio judėjimo įsikūnijimas.

Net ir po teismo sprendimo neaišku, kiek laiko Thaksinas liks kalėjime. Sugrįžimo į tėvynę laikas, kai jo partija perima valdžią, paskatino daugelį spėlioti, kad buvo sudarytas užkulisinis sandoris, siekiant sušvelninti jam skirtą bausmę.

Tailande nuo kovo mėnesio veikia laikinoji vyriausybė, o naujasis parlamentas jau kelias savaites yra aklavietėje po to, kai konservatyvūs įstatymų leidėjai užblokavo gegužės mėnesį rinkimus laimėjusią antisisteminę partiją „Judėkime pirmyn“, todėl naujų pastangų vadovauti šaliai ėmėsi įtakinga partija „Pheu Thai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją