„Jaučiuosi asmeniškai atsakingas, nes įtikinau juos [Ukrainą] atsisakyti branduolinio ginklo. Ir nė vienas iš jų nemano, kad Rusija būtų iškrėtusi tokį pokštą, jei Ukraina vis dar turėtų ginklų“, – sakė B. Clintonas.

Buvęs prezidentas pažymėjo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nepalaiko susitarimo, kuris garantavo Ukrainos saugumą mainais į branduolinių ginklų atsisakymą. B. Clintonas šį susitarimą pasirašė su Rusijos prezidentu Borisu Jelcinu ir Ukrainos prezidentu Leonidu Kravčiuku.

B. Clintonas pridūrė, kad Ukrainos pusė bijojo atsisakyti branduolinių ginklų, „nes manė, kad tai vienintelis dalykas, kuris juos apsaugos nuo Rusijos ekspansijos“. „Kai prezidentui V. Putinui pasidarė patogu, jis sulaužė susitarimą ir pirmiausia užėmė Krymą. Ir aš dėl to jaučiuosi siaubingai, nes Ukraina yra labai svarbi šalis“, – sakė B. Clintonas.

Po SSRS žlugimo branduoliniai ginklai buvo išvežti iš Ukrainos teritorijos. Šalis branduolinio statuso atsisakė pagal Budapešto memorandumą, kuris garantavo Ukrainos saugumą. Memorandumą pasirašė Ukraina, Rusija, JAV ir Jungtinė Karalystė.

B. Clintonas interviu pažymėjo, kad Vakarų parama Ukrainai turėtų išlikti tvirta. „Manau, kad tai, ką padarė V. Putinas, yra labai blogai, ir esu tikras, kad Europa ir JAV turėtų ir toliau remti Ukrainą. Galbūt ateis laikas, kai Ukrainos vyriausybė manys, kad gali pagalvoti apie taikos susitarimą, su kuriuo galėtų gyventi, bet nemanau, kad mes, likusieji, turėtume nusišalinti ir palikti juos vienus.“