„Tokios pajėgos galėtų lengvai perimti trečdalį Ukrainos, jeigu tik V. Putinas to norėtų, tačiau išlaikyti užsigrobtas teritorijas jam būtų labai sunku“, - CBS laidoje „Face the Nation“ sakė M. Morellis.

„Labai greitai prasidėtų maištas, sukilimai. Prieš karius pasipiltų išpuoliai. Situacija tikrai būtų nepavydėtina. Nemanau, kad V. Putinas to norėtų“, - teigia buvęs CŽV vadovo pavaduotojas.

Anot M. Morellio, V. Putinas prie sienos su Ukraina sutelkė gausias pajėgas norėdamas sustiprinti savo poziciją diplomatinėse derybose, nes bet koks įsiveržimas į Ukrainą iš tikrųjų baigtųsi ilgu ir kruvinu pasipriešinimu.
Buvęs JAV ambasadorius Rusijoje Michaelis McFaulas praeitą savaitę sakė, jog, Rusijai ir toliau braunantis į Ukrainos rytus, gali prasidėti ilgas ir nuožmus partizaninis karas.

M. Morellis mano, jog V. Putino skambutis JAV prezidentui Barackui Obamai penktadienį signalizuoja, jog Rusijos prezidentas jaučiasi labai stiprus prie derybų stalo. V. Putinas ir B. Obama sutarė dėl JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo susitikimo.

„Jis tiesiog bando gauti maksimalią diplomatinę naudą. Mano, jog užsitikrino tvirtą poziciją. Nori, kad sėstume prie derybų stalo“, - apie V. Putiną kalbėjo M. Morellis.