Pasak socialdemokrato, Vokietija, jis pats ir „daugelis kitų yra labai sunerimę dėl pajėgų judėjimo prie Ukrainos sienų“.

„Dėl to turi būti aišku: padėtis taps nepriimtina, jei ten kils grėsmė Ukrainai“, – sakė O. Scholzas.

Anot jo, JAV prezidentas Joe Bidenas būtinai atkreips į tai dėmesį per vėliau antradienį numatytą pokalbį su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu.

Būsimas Vokietijos kancleris pabrėžė, kad tokių potencialiai konfliktinių situacijų Europoje sprendimo teisinis pagrindas yra Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) nuostatai.

Vokietijos žaliųjų atstovas Robertas Habeckas, būsimoje vyriausybėje užimsiantis vicekanclerio bei ekonomikos ir klimato reikalų ministro postus, savo ruožtu pridūrė, kad lankėsi Rytų Ukrainoje, ir mano, jog visos tarptautinių tarpininkų pastangos turi būti nukreiptos į politinį konflikto sureguliavimą.

„Ten esama konfrontacijos, tačiau tai, kas gresia dabar, yra nauja konflikto dimensija, ir tam turi būti užkirstas kelias“, – sakė R. Habeckas.

Kijevo sąjungininkės Vakaruose pastarosiomis savaitėmis skambina pavojaus varpais dėl naujo Rusijos kariuomenės telkimo prie Ukrainos sienų ir galimo įsiveržimo.

Kremlius tai neigia ir kaltina jas keliant „isteriją“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)