CRK informavo, jog duomenys, gauti suskaičiavus visus balsalapius, rodo, jog už R. Radevą savo balsus atidavė 66,72 proc. balsavusių rinkėjų.

R. Radevas tapo antruoju Bulgarijos prezidentu, perrinktu antrai kadencijai. Anksčiau tai pavyko pasiekti tik prezidentui Georgiui Pervanovui.

Kartu su R. Radevu šalies viceprezidente išrinkta Ilijana Jotova.

R. Radevo varžovas, konservatyvios partijos GERB („Piliečiai už europinę Bulgarijos plėtrą“) atstovas Anastasas Gerdžikovas, sekmadienį vykusiame antrajame prezidento rinkimų ture gavo 31,8 proc. balsų.

Anot žiniasklaidos, R. Radevo pergalė – geria žinia politiniam susivienijimui „Tęsiame pokyčius“, laimėjusiam anksčiau lapkritį vykusius parlamento rinkimus ir palaikiusiam dabartinio prezidento kandidatūrą.

Šis politinis susivienijimas užsitikrino daugumą vietų naujos sudėties Nacionaliniame Susirinkime. Iš viso į parlamentą pateko septynios partijos ir koalicijos.

Bulgarija šiemet jau triskart balsavo parlamento rinkimuose. Po balandį ir liepą vykusių rinkimų parlamentas liko susiskaldęs ir nė viena partija negalėjo suformuoti naujos vyriausybės.

Nuo gegužės dirba laikina vyriausybė, kurią prezidentas paskyrė po balandį vykusių rinkimų.