Devyni žmonės, įskaitant abu vaikus, žuvo smarkiausiai nukentėjusiame Juodosios jūros uostamiestyje Varnoje, kur galingi potvynio srautai, apsėmę gatves ir namus ketvirtadienio vakarą, nešė į jūrą automobilius, nurodė ministras.

Labiausiai nukentėjusio Juodosios jūros uostamiesčio Varnos policija patvirtino, kad buvo ištraukti dešimties nuskendusių žmonių kūnai. Kol kas neaišku, kiek dar žmonių yra dingę, kai potvynių srautai užliejo didelę dalį šio kurortinio miesto.

Dar viena auka buvo rasta netoliese esančiame šiaurės rytiniame Dobričiaus mieste, kur iš užlietų namų buvo evakuoti 150 žmonių.

„Padėtis pradeda rimti, tačiau tebėra kritinė“, – pabrėžė C.Jovčevas.

Audra užgriuvo Varną ketvirtadienio pavakare, sukeldama potvynį ant kalvos šlaitų įsikūrusiame Asparuhovo rajone. Televizijos reportažuose buvo matomi automobiliai, nešami vandens srauto ir bloškiami į krūvą.

Buvo užlieti šimtai namų, o kai kuriuos visiškai sugriovė nuo šlaitų plūstantis vanduo.

Kol kas neturima tikslios informacijos apie potvynio padarytą žalą, nes gelbėtojų pastangas trikdo tebesitęsianti liūtis.

Ketvirtadienį labiausiai nukentėję Varnos rajonai liko be elektros, o pareigūnai sakė kol kas jos neįjungsiantys dėl saugumo priežasčių.

Šalies centrinėje dalyje dėl nepalankių orų penktadienį buvo uždaryta didelė perėja per Balkanų kalnus.

Numatoma, kad smarkios liūtys Bulgarijoje tęsis visą penktadienį.