Tai pirmadienį pranešė naujienų agentūra EFE.

Be to, ministerijos atstovai pabrėžė, kad Bulgarija neketina nemokamai perduoti naikintuvus Kyjivui.

EFE pažymi, kad Bulgarija šiuo metu turi 16 naikintuvų MiG-29, iš kurių tik šeši tinkami naudoti. Dėl ES sankcijų Maskvai Bulgarija nebegali gauti techninės pagalbos iš Rusijos.

Iš pradžių apie Bulgarijos kontaktus su partneriais dėl galimo lėktuvų perdavimo Ukrainai buvo pranešta pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose pasirodžiusiuose slaptuose Pentagono dokumentuose.

EFE pabrėžia, jog jei Bulgarija nuspręstų perduoti Ukrainai savo MiG-29, ji apskritai liktų be naikintuvų mažiausiai pusantrų metų, nes anksčiau Jungtinėse Valstijose pirkta F-16 partija ją pasieks tik 2025 metais.

Kartu agentūra primena, jog Bulgarijos prezidentas Rumenas Radevas ne kartą pasisakė prieš ginklų tiekimą Ukrainai ir reiškė viltį, kad šalies vyriausybė nebetieks Kyjivui ginkluotės. Šiuo metu Bulgarijoje dirba laikinoji vyriausybė, kurią paskyrė būtent R. Radevas.

Balandžio 2 d. šalyje buvo surengti rinkimai – penktą kartą per mažiau nei dvejus metus – ir nauja vyriausybės dar nesudaryta, nes partijoms nepavyksta rasti kompromiso ir susitarti dėl koalicijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją