Pasak K. Budanovo, branduolinis ginklas Baltarusijoje yra branduolinio atgrasymo priemonė ir įrankis, kuriuo siekiama padidinti įtampą.

„Beje, kalbant apie branduolinį ginklą Baltarusijoje, pirmosios kovinės galvutės buvo pristatytos vos prieš kelias dienas. Prieš tai buvo vykdomi plataus masto mokymai su branduoliniais treniruokliais. Perskaičiau originalius dokumentus apie tų mokymų rezultatus. Dokumentai apie Baltarusiją atrodo gana negražiai. Rusijos 12-oji generalinė direkcija, už šiuos ginklus atsakinga agentūra, rašė, kad mokymai su branduoliniais treniruokliais, skirtais „Iskander“ sistemoms, kurių Baltarusijoje dislokuota nedaug, parodė, kad Baltarusija visiškai nepasirengusi naudoti tokius ginklus. Tačiau baltarusiai parodė aukščiausią įmanomą rezultatą naudodami raketas „Tochka U“, – pridūrė jis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, gegužės 25 dieną Rusijos ir Baltarusijos gynybos ministrai pasirašė susitarimus dėl taktinių branduolinių ginklų dislokavimo Baltarusijos teritorijoje. Tą pačią dieną Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka paskelbė, kad į jo šalį jau pristatomi Rusijos branduoliniai ginklai.

Birželio 16 dieną. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė, kad „pirmosios branduolinės galvutės pristatytos į Baltarusijos teritoriją“.

Rugpjūčio 22-ąją Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pareiškė, kad Rusijos trumpojo nuotolio branduolinių ginklų perdavimas kaimyninei Baltarusijai keičia regioninę saugumo architektūrą.