„Šiuo metu grėsmė yra labai rimta. Grėsmės dydį kol kas sunku įvardyti, nes nežinome kai kurių dalykų, bet tai, ką žinome, nieko gero nežada, – spaudos konferencijos metu sakė C. Whitty. – Pagrindinė nerimą kelianti ypatybė – plitimo sparta. Omikron atmaina plinta tiesiog žaibiškai.“

„Iš visų dabar prieinamų priemonių svarbiausios yra sukurtos veiksmingos vakcinos ir galimybė greitai skiepyti gyventojus stiprinamąja doze“, – pridūrė vyriausiasis Anglijos medicinos pareigūnas.

Pasigirdus įspėjimams, kad netrukus padaugės hospitalizacijos atvejų, Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos agentūros (UKHSA) vadovė omikron atmainą pavadino „tikriausiai rimčiausia grėsme“ nuo pandemijos pradžios.

Trečiadienį dr. Jenny Harries sakė, kad dar per anksti tiksliai įvertinti potencialų naujosios atmainos keliamą pavojų, ir įspėjo, jog virusas plinta sparčiau. Parlamento nariams nurodyta ateinančiomis dienomis laukti „didžiulio“ naujų atvejų augimo.

„Tai tikriausiai rimčiausia grėsmė nuo pandemijos pradžios, ir esu įsitikinusi, kad po keleto dienų naujų atvejų skaičius bus didžiulis, palyginti su ankstesnių atmainų sergamumo rodikliais“, – teigė ji.

„Tikrasis potencialus pavojus, kurį norėčiau pabrėžti, nes apie naująjį variantą žinome dar toli gražu ne viską, yra susijęs su COVID-19 sunkumu, t. y. neaišku, ar naujieji atvejai virs sunkiomis ligos formomis, hospitalizacijomis ir mirtimis. Mums dar per anksti daryti tokias išvadas. Tiesą sakant, ir visam pasauliui, ko gero, dar per anksti“, – pridūrė dr. J. Harries.

Jungtinėje Karalystėje praėjusią parą užregistruota 78 610 laboratoriniais tyrimais patvirtintų koronaviruso atvejų, o tai yra didžiausias paros skaičius nuo pandemijos pradžios pernai.

Atsiradus omikron variantui, užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje išaugo, o bendras paros skaičius viršijo ankstesnį rekordą (68 053), fiksuotą sausio mėnesį, kai plito alfa atmaina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)