Jo komentarai pasirodė po to, kai jis sukėlė audrą tarp Vakarų sąjungininkių, anksčiau šį mėnesį pareiškęs, kad jos, tiekdamos ginklus Ukrainai, prailgina kovas.

„Niekas neabejoja, kad brazilai smerkia Rusijos vykdomą Ukrainos teritorinį pažeidimą. Įvyko klaida ir prasidėjo karas“, – sakė jis per oficialų vizitą Ispanijoje.

Dabar nėra prasmės sakyti, kas teisus, kas klysta. Ką turime padaryti dabar, tai sustabdyti karą, – pridūrė jis per bendrą spaudos konferenciją su Ispanijos ministru pirmininku Pedro Sanchezu. – Niekas pasaulyje nekalba apie taiką, išskyrus mane, tai tarsi vienui vienam šaukti dykumoje“.

Anksčiau šį mėnesį Kinijoje viešėjęs Lula sakė, kad Vašingtonas turėtų liautis „skatinęs“ karą, o JAV ir Europos Sąjunga „turi pradėti kalbėti apie taiką“.

Jis taip pat supykdė Ukrainą pastaruoju metu siūlydamas jai atsisakyti Krymo pusiasalio, kurį Rusija 2014 metais jėga aneksavo. Jo komentarus kritikavo Europa, Ukraina ir JAV, o Vašingtonas apkaltino jį „Rusijos ir Kinijos propagandos atkartojimu“.

P. Sanchezas sakė, kad svarbu pabrėžti, jog konfliktas prasidėjo, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą 2022 metų vasario mėnesį. „Šiame kare yra agresorius ir užpuolimo auka“, – sakė jis, pridurdamas, kad „agresorius yra“ Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)