Liudininkai tvirtina, jog ginkluotas nusikaltėlis maždaug 30 minučių žagino savo auką ir apiplėšė kitus keleivius, o tuomet pabėgo, skelbia bbc.co.uk.

Šis nusikaltimas šokiravo Braziliją ir tapo pagrindine diskusijų tema socialinėje žiniasklaidoje.

Kovo pabaigoje po vienos turistės išžaginimo jau kilo būgštavimų dėl saugumo, kai Brazilijoje kitais metais vyks pasaulio futbolo čempionatas, o 2016 metais – Olimpinės žaidynės.

Po kelių dienų žuvo septyni žmonės, kai kilus konfliktui tarp vairuotojo ir vieno keleivio, sausakimšas autobusas nulėkė nuo tilto.

Po šių incidentų Rio de Žaneiro meras Eduardo Paesas pažadėjo sustiprinti saugumą ir atidžiau tikrinti viešąjį transportą.

Tačiau penktadienio popietę įvykęs užpuolimas sudavė naują smūgį, teigia korespondentai.

Liudininkai policijos pareigūnams pasakojo, jog užpuolikas maždaug dešimties keleivių grupelę suvarė į autobuso priekį, liepdamas vairuotojui važiuoti nesustojant.

Pasiėmęs jų daiktus, vyriškis vienai 30 metų moteriai trenkė savo ginklu, o tuomet pradėjo ją žaginti.

Vėliau užpuolikas išlipo iš autobuso ir nubėgo per judrų greitkelį. Liudininkams jis atrodė apsvaigęs nuo narkotikų.

Pasak policijos, šiuo metu analizuojami vaizdo įrašai, kuriuose matyti šis autobusas. Pareigūnai taip pat sudarė įtariamojo fotorobotą.

Apiplėšimai Rio de Žaneiro ir kitų Brazilijos miestų autobusuose yra dažni, tačiau šios atakos įžūlumas pribloškė vietos žiniasklaidą.

Artėjant pasaulinės reikšmės sporto renginiams, kova su smurtu yra vienas pagrindinių Rio de Žaneiro policijos prioritetų.