Apie tai „Bloomberg“ papasakojo du ilgą laiką šiai aplinkai artimi buvę šaltiniai, rašo vedomosti.ru.

Remiantis „Bloomberg“ pašnekovų pateikiama informacija, atsisakydamas nutraukti separatistų rėmimą ir padaryti galą karui Ukrainoje V. Putinas erzina jau ne tik Vakarų lyderius, tačiau taip pat ir kai kuriuos savo „turtingiausius draugus“.

Pats V. Putinas ėmė vis įtariau žvelgti į tuos, kuriems susikrauti turtus padėjo su juo palaikomi ryšiai, o taip pat ir tuos, kurie nukentėjo dėl JAV ir Europos Sąjungos (ES) skirtų sankcijų.

Remiantis „Bloomberg Billionaires“ 2014 m. indeksu, bendras 21 turtingiausio Rusijos gyventojo turtų sumažėjimas siekia 61 mlrd. JAV dolerių (apie 54,5 mlrd. eurų).

Buvęs Rusijos prezidento V. Putino patikėtinis politologas Sergejus Markovas sutinka, kad anksčiau artimi V. Putinui buvę verslininkai šiuo metu atsidūrę „periferijoje“.

Dabar, anot S. Markovo, V. Putino aplinkoje liko Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas, FSB direktorius Aleksandras Bortnikovas, Rusijos išorės žvalgybos tarnybos direktorius Michailas Fradkovas ir šalies gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Dar praėjusių metų lapkričio mėn. ministrai ir kiti aukšto rango valdininkai, kuriems buvo nurodyta išsaugoti Rusijos ekonomiką, skundėsi, kad jiems tenka laukti ne vieną mėnesį, kol gali pateikti savo idėjas V. Putinui, nes būtent jis taria paskutinį žodį patvirtindamas arba atmesdamas šias idėjas.
Sociologė Olga Kryštanovskaja mano, kad V. Putinui atėjo labai sunkūs laikai.

„Jis kritikuojamas iš abiejų – tiek iš liberalų, tiek ir iš „vanagų“ – pusių“, - patikino politologė. Jos teigimu, Kremliuje daugelis mano, kad Rusija turi užimti griežtesnę poziciją.

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas patikino nieko nežinantis apie asmenų iš V. Putino aplinkos nepasitenkinimą dabartine Ukrainos atžvilgiu vykdoma politika.