A. Blinkenas savo vizito metu, be kita ko, susitiks su Prancūzijos pareigūnais, su kuriais aptars „tolesnį JAV-Prancūzijos santykių stiprinimą“, nurodė jo atstovas spaudai Nedas Price'as.

A. Blinkenas kartu su savo kolegomis iš Prancūzijos aptars tokius klausimus, kaip „saugumą Indijos ir Ramiojo vandenyno regione, klimato krizę, ekonominį atsigavimą po COVID-19 pandemijos, transatlantinius santykius ir darbą su mūsų sąjungininkėmis ir partnerėmis, siekiant įveikti pasaulinius iššūkius“, sakoma N. Price'o pranešime.

Prancūzija praėjusį mėnesį įniršo, kai Australija atšaukė su šalimi sudarytą multimilijardinę povandeninių laivų pardavimo sutartį ir vietoje to pasirinko branduoline energija varomas šių laivų versijas iš Jungtinių Valstijų.

Prancūzija tuomet apkaltino JAV išdavyste, o Australiją – dūriu į nugarą ir, siekdama parodyti nepasitenkinimą, atšaukė savo ambasadorius šiose šalyse.

Tačiau įtampa ėmė slūgti, kai prezidentas Joe Bidenas pasikalbėjo telefonu su savo kolega iš Prancūzijos Emmanueliu Macronu ir pripažino, kad JAV galėjo geriau komunikuoti su savo ilgamete sąjungininke.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)