„Iš tiesų gaila, kad šio dujotiekio projektas yra ginčų šaltinis, tačiau vėlgi tai nepaneigia fakto, kad visose kitose srityse dirbame glaudžiau nei bet kada anksčiau“, – pabrėžė jis.

A. Blinkenas taip pat pabrėžė“ „Agresyvus Rusijos elgesys kelia didelį nerimą tiek JAV, tiek ir visioms NATO narėms“.

Anot jo, JAV administracija „laiku imsis reikiamų veiksmų, ir savo nuožiūra“.

Kita vertus, JAV diplomatijos vadovas nenurodė, kas tai būtų per priemonės.

Kaip jau buvo skelbta, šią savaitę Briuselyje per susitikimą su Vokietijos užsienio reikalų ministru Heiko Maasu A. Blinkenas perspėjo, jog Vašingtonas gali išplėsti sankcijas, susijusias su Rusijos eksporto dujotiekio projektu „Nord Stream 2“, jei matys bandymus jį užbaigti ar vamzdyną sertifikuoti.

Po šio susitikimo A. Blinkenas žiniasklaidai sakė manantis, kad buvo svarbu asmeniškai apie tai pranešti Vokietijos URM vadovui, kad nekiltų nesusipratimų.

Kita vertus, jis pabrėžė, jog Vašingtonas pasirengęs bendradarbiauti su Berlynu, nepaisant išliekančių nesutarimų dėl „Nord Stream 2“, kurį Vokietija, kitaip nei JAV ir nemažai Europos valstybių, laiko ekonominiu projektu ir jį remia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)