Po trečiadienį vykusios valstybinių laidotuvių ceremonijos Milano katedroje karstas buvo grąžintas į S. Berlusconio rezidenciją Arkorėje netoli Milano. XVII amžiaus viloje S. Berlusconis gyveno nuo 1974 m. Palaikų kremavimas numatytas ketvirtadienį netoli Alesandrijos miesto.

86-erių S. Berlusconis, kuris pirmadienį mirė nuo leukemijos, praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje pavedė italų skulptoriui Pietro Cascellai pastatyti mauzoliejų. Statybos darbai truko trejus metus.

Žiniasklaidos magnatas mauzoliejų pastatė savo šeimos narių ir artimiausių draugų laidojimui. Tik vėliau jis sužinojo, kad Italijos įstatymai leidžia kūnus laidoti tik viešose kapinėse. Tačiau mauzoliejuje gali būti laikomi pelenai. Iki šiol mauzoliejus buvo tuščias, S. Berlusconio tėvai palaidoti Milano kapinėse.

Mauzoliejus pastatytas iš balto marmuro, jame yra požeminė patalpa. Viduryje stovi S. Berlusconiui pagamintas sarkofagas. Ant sienų yra iškaltas frizas, vaizduojantis grandines – jų sujungti žiedai laikomi šeimos vienybės simboliu. Mauzoliejuje yra 36 laidojimo nišos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją