B.Berezovskis, kuris padėjo V.Putinui iškilti į valdžią, bet paskui, šiam ėmus žaboti politinių ambicijų turėjusius oligarchus, pabėgo iš Rusijos, šeštadienį po pietų buvo rastas negyvas savo namuose netoli Londono.

V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas valstybinei televizijai šeštadienį sakė, jog B.Berezovskis neseniai parašė V.Putinui, kad nori grįžti į tėvynę, ir paprašė "atleidimo už savo klaidas".

Tačiau B.Berezovskio, kuris buvo išsekintas ilgų kovų su Rusijos valstybe, per kurias, kaip pranešama, pergyveno ne vieną pasikėsinimą nužudyti, sąjungininkai suabejojo šiuo pranešimu.

"Visiškai netikiu šiuo laišku. Tai neįmanoma", - televizijai "Lietus" sakė opozicijos aktyvistas Andrejus Sidelnikovas.

"Jeigu toks laiškas buvo, galbūt Peskovas iškraipė jo prasmę, - tai pačiai televizijai sakė aktyvistas ir B.Berezovskio artimas sąjungininkas Aleksandras Goldfarbas. - Jeigu jis tikrai egzistuoja, šis laiškas nusipelno vietos muziejuje".

Tie, kurie pažinojo B.Berezovskį, sutiko, kad jis buvo prislėgtas po pastarojo meto nesėkmių, tokių kaip teisinės kovos Londone su milijardieriumi ir futbolo klubo "Chelsea" savininku Romanu Abramovičiumi pralaimėjimas, atsiėjęs jam, kaip pranešama, šimtus milijonų dolerių.

"Jis tikrai demonstravo depresijos ženklus ar simptomus. Jis buvo prislėgtas, melancholiškas, nepanašus į save", - sakė A.Goldfarbas.

Garsus Rusijos advokatas Aleksandras Dobrovinskis šeštadienį valstybinei televizijai teigė, kad B.Berezovskis nusižudė, ir citavo kažkokius bendrus draugus.

Tačiau B.Berezovskio šeimai artimas šaltinis naujienų agentūrai "Interfax" sekmadienį sakė: "Šiandien galime 100-u proc. pasakyti, kad mirties priežastis buvo natūrali".

Garsus opozicijos aktyvistas Sergejus Parchomenka liberaliai radijo stočiai "Echo Moskvy" pasakodamas apie B.Berezovskio nesutarimus su V.Putinu sakė: "Kartą kalbėjomės ir perėjome prie keistos temos apie sveikatą ir ligas. Jis man pasakė: "Mano sveikata yra dar vienas ginklas. Kas miršta pirmas, pralaimi. O aš niekada nepralaimiu".

"Jis neatrodė kaip potencialus savižudis", - pridūrė S.Parchomenka.

Vienas artimas draugas tvirtino, kad B.Berezovskis pernai vartojo antidepresantus ir prieš keturis mėnesius, gydydamasis nuo depresijos, buvo trumpam atsigulęs į "Priory" psichiatrijos ligoninę.

Draugas sakė: "Jis buvo labai, labai nusiminęs. Jis kalbėjo apie savižudybę. Jis man sakydavo: "Viskas baigta, niekas nebeturi prasmės, geriausias dalykas, kuris galėtų man nutikti yra tas, kad gaučiau širdies priepuolį".

"Tačiau vis tiek netikiu, kad jis turėjo drąsos atimti sau gyvybę - jis pernelyg mylėjo gyvenimą", - pridūrė jis.

Patyręs nuostolių B.Berezovskis, kaip kalbėta, rūpinosi dėl galimybių išlaikyti savo vaikus. Šešis vaikus jam pagimdė trys moterys: dvi buvusios žmonos ir partnerė Jelena Gorbunova. Nors du jo vaikai jau eina penktą dešimtį metų, kiti du yra dvidešimt kelerių metų amžiaus, o jauniausieji - 12 ir 10 metų.

Teisininkas Markas Feiginas, kuris 10-ajame dešimtmetyje buvo valstybės tarnautojas ir kelis kartus susitiko su B.Berezovskiu, sakė: "Politikoje jis nebuvo mažas žmogus ir turėjo neįtikėtinos energijos … Ko negalėjai padaryti tu, galėjo padaryti Berezovskis".

"Pastaruosius kelis mėnesius jis kentė visišką savo vidinių rezervų išsekimą, galbūt tai jį įveikė", - pridūrė jis.