„Kovodami su gaisru aptikome keturis žmones. Gelbėtojai mėgino juos gaivinti, tačiau jų pastangos buvo bevaisės, jiems nepavyko išgelbėti tų žmonių“, – žurnalistams sakė ugniagesių atstovas Angelis Lopezas.

Ugniagesiai išgelbėjo kitus keturis žmones, buvusius gaisro apimtame pastate. Šiems asmenims teikiama pagalba dėl apsinuodijimo dūmais.

A. Lopezas sakė, kad pranešimas apie apleistame pastate įsiplieskusį gaisrą buvo gautas prieš 6 val. ryto.

Ugniagesių atstovas sakė kol kas neturintis informacijos, ar keturis žuvusius žmones siejo kokie nors ryšiai. Tuo metu Barselonos dienraštis „La Vanguardia“ pranešė, kad visos aukos buvo vienos rumunų šeimos nariai.

Katalonijos regioninės policijos „Mossos d'Esquadra“ atstovas nurodė, kad buvo pradėtas tyrimas gaisro priežasčiai nustatyti.

2020 metų gruodį keturi žmonės žuvo per gaisrą skvoterių užimtame pramoniniame komplekse šalia Barselonos. Beveik visos aukos buvo migrantai iš Afrikos.

Tąsyk skelbta, kad apleistame komplekse į šiaurę nuo Barselonos esančioje Badalonoje sunkiomis sąlygomis gyveno per 100 skvoterių.

Per tą gaisrą dar daugiau kaip 20 žmonių buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją