Poemoje ji pažadėjo tęsti kovą su Vakarais ir užsiminė, jog yra pasirengusi tapti kankine už Islamą, praneša „Sky News“.

34 eilučių eilėraštyje „Odė Osamai“, kurią policija aptiko kompiuteryje jos namuose Kenijoje, S. Lewthwaite prisipažįsta, kad jos meilė Rugsėjo 11-osios išpuolių organizatoriui „neprilygsta niekam“.

Ji labai apgailestauja, kad 2011 metais O. bin Ladenas mirė Amerikos specialiųjų pajėgų rankose ir paragino musulmonus sekti jo pavyzdžiu.

„Mes esame palikti tęsti tai, ką tu pradėjai, - rašė S. Lewthwaite. - Siekti pergalės, kol būsime nukankinti. Sukelti siaubą ne musulmonams... Tavo gyvenimas yra pavyzdys, kokie turėtume būti“.

„O, musulmonai, klausykitės mūsų mylimo šeicho žodžių. Neleiskime, kad jo kova ir pastangos būtų neišgirstos, atgaivinkime tai, ką jis pradėjo ir siekime sėkmės“, - toliau rašė „baltoji našlė“.

S. Lewthwaite buvo ištekėjusi už teroristo mirtininko Jermaine'o Lindsay, kuris 2005 metų liepos 7 dieną susprogdino bombą Londono metropolitene. Prieš tai pora gyveno Bakingamšyre. Jie kartu susilaukė dviejų vaikų.

Pernai metais paaiškėjo, kad moteris iš Didžiosios Britanijos išvyko į Rytų Afriką ir dabar yra siejama su „Al Qaedos“ grupuote „Al Shabaab“.

Apgailestaudama dėl O. bin Ladeno mirties S. Lewthwaite įspėjo Vakarus ir JAV prezidentą Baracką Obamą, kad džihadas nepabaigtas.

„Kalbant apie mūsų priešus, nedaugiažodžiausim, - rašė ji. - Jūs pasirinko ne tą kariuomenę kovai. „Al Qaeda“ yra stipresnė ir nuožmesnė nei kada nors anksčiau. Nebus pergalės tau, pone Obama, garbė jam, nukankintam Osamai!!!!!!!!!!!!!!!!“

„Sky News“ taip pat išsiaiškino, kad S. Lewthwaite, kurią po prekybos centre „Westgate“ įvykdyto teroro išpuolio medžioja Interpolas, 2011 metais septynis mėnesius gyveno Kenijos sostinėje esančiame bute, iš kurio atsiveria vaizdas į kitą prekybos centrą.

Pietų Afrikoje butą kartu su keturiais savo vaikais ji nuomojosi prisidengusi Natalie Faye Webb slapyvardžiu.