„Administracija laikosi esamų sankcijų Rusijai“, – sakė atstovė ir nurodė, kad šiuo metu Baltieji rūmai studijuoja Senato priimtą įstatymo projektą dėl sankcijų Rusijai griežtinimo.

Anksčiau buvo pranešta, kad JAV Senatas patvirtino įstatymo projektą, kuriuo numatoma griežtinti sankcijas Iranui ir Rusijai.

Dabar projektą turi patvirtinti Atstovų Rūmai, o paskui jis turi būti perduotas pasirašyti prezidentui Donaldui Trumpui.

Be sankcijų griežtinimo, projekte taip pat numatoma nauja sąlyga, pagal kurią JAV prezidentas negali be Kongreso pritarimo švelninti arba atšaukti sankcijų Rusijai.

Įstatymo projektu JAV prezidentui suteikiama teisė įvesti sankcijas asmenims, kurie investavo nuo 1 mln. dolerių (0,89 mln. eurų) į Rusijos eksporto dujotiekių ir naftotiekių tiesimą arba suteikė šiems projektams įrangos, technologijų ir paslaugų. Didžiausia suma tokioms transakcijoms per metus yra 5 mln. dolerių.

Įstatymo projekte dėl papildomų sankcijų yra atskiras skirsnis dėl dujotiekio „Nord Stream 2“. Jame sakoma, kad JAV toliau trukdys įgyvendinti šį projektą „dėl jo niokojančių pasekmių Europos Sąjungos energetiniam saugumui, dujų rinkos centrinėje ir Rytų Europoje plėtrai ir energetinėms reformoms Ukrainoje“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)