Kaip praneša „Ukrinform“, jis tai teigė interviu naujienų agentūrai AP.

„Mano atsakymas – ne“, – sakė S. Aleinikas, paklaustas, ar jis gali įsivaizduoti situaciją, kuriai esant „Baltarusija parems karą Ukrainoje kartu su Rusija“.

Anot jo, neįmanoma įsivaizduoti ir situacijos, kai Kremlius įsakytų Minskui panaudoti neseniai Baltarusijoje dislokuotus taktinius branduolinius ginklus.

„Nematau tokios galimybės, nes tai iš esmės yra gynybinė priemonė“, – sakė ministras.

Kartu jis pabrėžė, jog neatmeta, kad užsienio invazijos į Baltarusiją atveju „tam tikros priemonės būtų panaudotos mūsų valstybės suverenitetui ir teritorijos vientisumui ginti“.

Pasak S. Aleiniko, atsakomybė už tai, kad Baltarusijos teritorijoje vykusios Ukrainos ir Rusijos derybos buvo nesėkmingos, tenka Kyjivui ir „kitoms su jomis netiesiogiai susijusioms šalims“. Jis taip pat žadėjo, kad Baltarusija „ir toliau ieškos būdų, kaip taikiai sureguliuoti konfliktą“.

Reikia pažymėti, kad nuo pirmųjų plataus masto invazijos dienų Baltarusija padeda Rusijai kare prieš Ukrainą. 2022 metų vasarį iš Baltarusijos teritorijos į Ukrainą veržėsi Rusijos technika ir kariuomenė. Tada okupantai užėmė dalį Kyjivo, Černihivo ir Sumų sričių. Vėliau ukrainiečių kariai išvadavo šią teritoriją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)