„Buvęs KGB kovos su organizuotu nusikalstamumu skyriaus vadovas Michailas Michalopas nuteistas 8 m. laisvės atėmimo. Buvęs KGB kadrų ir ideologinio darbo skyriaus vadovas Aleksandras Metelica – 6 m. nelaisvės“, – pranešė karinėje kolegijoje.

Teismo sprendimu, abu pareigūnai atliks bausmę griežto režimo kolonijoje, bus konfiskuotas jų turtas, atimta teisė 5 m. užimti atsakingas pareigas ir karinis pulkininko laipsnis.

Teisminis tyrimas buvo pradėtas gavus buvusios verslininkės Anos Dolgojos pareiškimą. Tyrimo metu išsiaiškinta, kad kaltinamieji susipažino su verslininke viename Minsko restorane ir užmezgė su ja „nedarbinius santykius“.

Pasak A. Dolgojos, A. Metelica tapo jos draugu. Jis pasakojo, koks įtakingas yra M.Micholopas, kiek gauna kyšių už paramą tvarkant verslo reiklus.

2005 m. už bendrininkavimą grobiant banko „Poisk“ (dabar – Paritetbank) kreditines lėšas (2,4 mln. dolerių), A. Dolgoja buvo nuteista 8 m. laisvės atėmimo kolonijoje.

Suimta moteris ėmė prašyti draugų iš KGB pagalbos. Kai teismo sprendimu A. Dolgaja buvo nugabenta į Gomelio koloniją, draugai pulkininkai atvyko jos aplankyti ir stengėsi paveikti pareigūnus ir ją išlaisvinti.