Pasak jo, šis sprendimas buvo priimtas gavus duomenų apie kai kurių valstybių planus.

„Baltarusijos ginkluotosios pajėgos ir specialiosios tarnybos pasirengusios duoti atkirtį visoms kaimyninių šalių provokacijoms“, – teigė ministras.

Anot jo, šie planai buvo susiję su vos ne kai kurių Baltarusijos teritorijų užgrobimu.

Baltarusija šią savaitę taip pat pranešė, kad šalyje dislokuojama bendra su Rusija karinė grupė.

„Dar kartą pabrėžiame, kad Regioninės pajėgų grupės užduotys yra grynai gynybinio pobūdžio“, – teigė šalies gynybos ministras Viktoras Chreninas. Pasak jo, taip esą siekiama sureaguoti į „veiksmus prie mūsų sienų“.

Tačiau manoma, kad tai gali būti tik priedanga Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų įtraukimui į Rusijos karą prieš Ukrainą. Baltarusijos valstybės saugumo tarybos sekretorius Aleksandras Volfovičius antradienį pareiškė, kad tokie tvirtinimai yra nepagrįsti, o Vakarų šalys dabar neva svarsto pasinaudoti šiuo pretekstu, kad galėtų Baltarusiją. Jis pridūrė, kad atakas prieš Baltarusiją tariamai planuoja ir Ukraina.

Nepaisant visko, jau prieš kurį laiką pripažinta, kad Baltarusija dalyvauja Rusijos kare prieš Ukrainą, nes šalis leidžia Maskvai naudotis savo teritorija vykdant Ukrainos puolimą. Tai, kad dalyvauja kare, patvirtino ir pats Minskas, tačiau tikino, jog neplanuoja į Ukrainą siųsti savo karių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)