Kinija, kur virusas pirmą kartą pasirodė 2019 m. pabaigoje, laikosi griežtos politikos COVID atžvilgiu, net kai likęs pasaulis vėl atsidaro. Dabar šalis kovoja su daugybe mažesnių protrūkių, įskaitant vieną Pekine, sostinei ruošiantis priimti žiemos olimpines žaidynes.

Pastarosiomis dienomis Kinijos pareigūnai užsiminė, kad kai kurie žmonės galėjo užsikrėsti nuo siuntinių iš užsienio, tarp jų ir viena moteris Pekine. Pasak valdžios institucijų, ji neturėjo jokio kontakto su kitais užsikrėtusiais žmonėmis, bet jos testas buvo teigiamas, ji buvo užsikrėtusi atmaina, panašia į aptiktą Šiaurės Amerikoje. „China Post“ pirmadienį paskelbė pareiškimą, kuriame nurodoma, kad darbuotojai „kuo greičiau“ dezinfekuotų visų tarptautinių pašto siuntų išorines pakuotes, o tie, kurie tvarko iš užsienio atėjusius laiškus ir pakuotes, gautų sustiprinamuosius skiepus.

Pašto tarnyba taip pat paprašė visuomenės sumažinti pirkimus ir pristatymus iš „šalių ir regionų, kuriuose yra didelė užjūrio epidemijos rizika“.

Koronavirusas plinta lašeliniu būdu per dalelytes, kurias iškvepia užsikrėtę žmonės. Tiek Pasaulio sveikatos organizacija, tiek JAV Ligų kontrolės centrai (CDC) teigia, kad rizika užsikrėsti nuo užterštų paviršių nedidelė ir laikui bėgant mažėja. CDC teigimu, ant daugumos paviršių likusių virusų pėdsakų per tris dienas sumažėja 99 procentais. Tačiau Kinija nenori rizikuoti, juo labiau prieš kitą mėnesį vyksiančias žiemos olimpines žaidynes. Šalis taiko griežtus lokalius karantinus, masinį testavimą ir naudoja žmones sekančias sveikatos programėles, kad nustačius atvejį tuoj pat užkirstų kelią infekcijoms.

Pastarosiomis savaitėmis milijonai žmonių buvo įkalinti namuose keliuose miestuose išplitus abiem delta ir omikron koronaviruso atmainoms. Pastarosios infekcijos aptiktos vietovėse, kurias pasiekia daug tarptautinių prekių, įskaitant Tiandzino uostamiestį ir pietinį pramoninį Guangdongo regioną.

Antradienį Kinija pranešė apie 127 naujus lokaliai išplitusius COVID-19 atvejus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)