Pirmojo po koronaviruso pandemijos Kimo vizito i užsienį metu daugiausia dėmesio buvo skiriama kariniams klausimams. Vizitas sukėlė Vakarų baimę, kad Maskva ir Pchenjanas nepaisydami sankcijų sudarys kokį nors susitarimą dėl ginklų.

Agentūra „Ria Novosti“ paskelbė Kimo išvykimo vaizdo įrašą ir nurodė, kad „išvykimo ceremonija“ buvo surengta stotyje Artiom-Primorskij-1. Naujienų agentūra TASS pranešė, kad Kimo traukinys pajudėjo link pasienio, iki kurio – apie 250 km.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Kimas iš traukinio mojuoja atsisveikindamas su Rusijos delegacija, vadovaujama gamtos išteklių ministro Aleksandro Kozlovo, o traukiniui išvykstant skamba rusiškas maršas „Slavės atsisveikinimas“.

Anksčiau sekmadienį TASS pranešė, kad Kimas iš regiono gubernatoriaus gavo dovanų penkis sprogstamuosius dronus, žvalgybinį droną ir neperšaunamą liemenę.

TASS teigė, kad „KLDR lyderis gavo penkis dronus kamikadzes ir žvalgybinį droną „Geran-25“ su vertikalaus kilimo funkcija". Be to, Primorės regiono, kuris ribojasi su Kinija ir Šiaurės Korėja, gubernatorius taip pat „padovanojo Kim Jong Unui neperšaunamą apsaugos komplektą“ ir „specialius drabužius, kurių neaptinka termovizoriai“.

Šeštadienį Vladivostoke Kimas susitiko su Rusijos gynybos ministru ir apžiūrėjo modernią ginkluotę, įskaitant hipergarsinių raketų sistemą.

Per antradienį prasidėjusią Kimo kelionę po Rusijos Tolimųjų Rytų regioną daug dėmesio skiriama kariniams klausimams. Tą rodo jo paties karininkų palyda, simbolinis apsikeitimas šautuvais su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir ekskursija po naikintuvų gamyklą Komsomolske prie Amūro.

Manoma, kad Maskvą domina amunicijos pirkimas iš Šiaurės Korėjos, siekiant tęsti karą Ukrainoje, o Pchenjanas nori Rusijos pagalbos plėtojant savo tarptautiniu mastu smerkiamą raketų programą. Kremlius pareiškė, kad joks susitarimas nebuvo ir nebus pasirašytas.

Sekmadienį Kimas taip pat susitiko su Vladivostoke studijuojančiais Šiaurės Korėjos studentais.

Šiaurės Korėjos naujienų agentūra KCNA apibūdino Kimo vizito atmosferą kaip „nuoširdžią ir šiltą“ ir teigė, kad tarp Šiaurės Korėjos ir Rusijos prasideda „nauja draugystės, solidarumo ir bendradarbiavimo era“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją