Tokią nuomonę jis išsakė likus vos dienai iki sekmadienio, kai, kaip manoma, buvusi jo valstybės sekretorė turėtų paskelbti, kad pradeda savo rinkimų kampaniją dėl 2016 metais įvyksiančios kovos užimti aukščiausiąjį Baltųjų rūmų postą.

„Ji buvo stipri kandidatė 2008 metais, ji buvo puiki mano rėmėja visuotiniuose rinkimuose, ji buvo iškili valstybės sekretorė, ji yra mano bičiulė. Manau, kad ji būtų nuostabi prezidentė“, - per vieną iš spaudos konferencijų Amerikos viršūnių suvažiavimo Panamoje metu sakė B. Obama.

Pasak B. Obamos, jis tikisi, kad viešai paskelbusi apie savo ketinimus, H.Clinton „labai aiškiai pristatys savo pirmyn žengiančios šalies viziją“.

H. Clinton seniai laukiamą naujieną apie savo įsijungimą į kovą dėl teisės tapti Baltųjų rūmų šeimininke turėtų paskelbti sekmadienį per vaizdo įrašą ir socialinę žiniasklaidą, sakė vienas H. Clinton stovyklai artimas demokratas. O netrukus po to H. Clinton išvyks į Ajovos ir Naujojo Hampšyro valstijas, kurios rengia pirmuosius ir lemtingus pirminius rinkimus.

B. Obamos taip pat buvo paklausta, ar siekti tapti jo įpėdiniu viceprezidentas planuoja Joe Bidenas, tačiau nuo atsakymo į šį klausimą jis išsisuko.

„Aš ne tik sudalyvavau savo paskutiniuose rinkimuose, ne mano reikalas prognozuoti būsimus rinkimus“, - teigė jis.