Apie tai Lenkijos lyderis kalbėjo iš JT Generalinės Asamblėjos tribūnos. „Saugumo Taryba – institucija, atsakinga už taiką, konfliktų Ukrainoje ir kituose pasaulio regionuose akivaizdoje pasirodė esanti mažai veiksminga“, – pažymėjo B. Komorowskis ir pridūrė, kad taip yra dėl „jos funkcionavimo normų“.

„Be šių taisyklių koregavimo mums gresia tolimesnis skendimas į neviltį“, – sakė Lenkijos vadovas.

„Mes tikėjomės, kad Europos pasidalijimo ir imperinių įtakos sferų logikos palaima apims ir kitas šalis ir tautas, kad jos galės pačios spręsti savo likimą pagal demokratijos normas ir kurti savo gyvenimą taikoje ir gerovėje. Taip pat mes tikėjomės Rusijos demokratinės modernizacijos. Tačiau tai, kas prieš pusę metų įvyko Rytų Europoje, sudaužė šias viltis ir mūsų Europos kontinente sukėlė pavojų saugumui. Mūsų Europos dalyje žmonės vėl sau kelia klausimą, kaip ilgai karas, kaip politinių tikslų siekimo metodas, Europoje bus realybe. Mes negalime susitaikyti su žiaurumu ir grubumu tarptautiniame gyvenime“, – pridūrė B. Komorowskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)