Derybos truko apie dvi valandas, o po susitikimo Azerbaidžano Jevlacho mieste spaudos konferencija nebuvo numatyta, pranešė valstybinės naujienų agentūros ir televizija.

Kaltinimai pažeidus paliaubas

Iš Jerevano pranešama, kad kitą dieną po paliaubų Kalnų Karabache pradžios, Azerbaidžanas pažeidė paliaubas, teigia ginčijamo regiono vietos armėnų pareigūnai.

Azerbaidžano kariai šaudė netoli Kalnų Karabacho sostinės Stepanakerto, ketvirtadienio popietę pranešė nepripažintos Arcacho respublikos, kuri valdo Kalnų Karabachą, Vidaus reikalų ministerija. Stepanakerte gyvenantiems armėnams buvo patarta likti savo namuose.

Azerbaidžano pareigūnai pareiškė, kad tokie pranešimai yra „visiškai melagingi“.

V. Putino ir I. Alijevo pokalbis

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį paragino Azerbaidžano vadovą Ilhamą Alijevą užtikrinti armėnų saugumą Kalnų Karabache po to, kai Azerbaidžano pajėgos paskelbė pergalę per vieną parą trukusią operaciją prieš separatistus regione.

„Vladimiras Putinas pabrėžė, kad svarbu užtikrinti Karabacho armėnų teises ir saugumą“, – sakoma Kremliaus pranešime apie abiejų vadovų pokalbį telefonu.

O Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas per šį pokalbį pareiškė užuojautą dėl Rusijos taikdarių žūties Kalnų Karabache rugsėjo 20 dieną.

„Ilhamas Alijevas atsiprašė ir pareiškė gilią užuojautą dėl tragiškos Rusijos taikos palaikymo kontingento karių žūties Karabache rugsėjo 20 dieną“, – sakoma pranešime.