Maskvoje iki tragedijos likus dienai surengtas Paskutinės rudens dienos vakarėlis visiems tapo simboliniu atsisveikinimu, skelbia voiceofrussia.com.

Tragedijos išvakarėse A. Karimova su artimiausiais draugais, ketinusiais skristi į Kazanę, sėdėjo restorane. Niekas net negalėjo pagalvoti, kad šis skrydis jiems bus paskutinis.

Vakarėlis restorane turėjo simbolinį pavadinimą – Paskutinės rudens dienos palydėtuvės. Paskutinis šešių žmonių vakaras.

„Vos vakar sėdėjau Maskvos restorane su draugais, o šiandien sužinau, jog jie visi žuvo lėktuvo katastrofoje“, - sunkiai ašaras tvardo A. Karimova.

Tragišką žinią moteris sužinojo tame pačiame restorane: „Įsijungėme televizorių, rodė žinias – sakė, kad įvyko nelaimė, pradėjau skambinti draugams. Savaime suprantama, jaučiausi tragiškai. Siaubinga suvokti, jog nebėra visų tavo draugų“.

Gera A. Karimovos bičiulė Albina Zaripova taip pat buvo viena iš tragiškai pasibaigusio reiso keleivių. Albinos vyras ir penkerių metrukų dukrelė mylimos žmonos ir mamos nekantriai laukė Kazanės oro uoste. Tačiau iki nusileidimo likus kelioms akimirkoms Tatarstano avialinijų keleivinis lėktuvas „Boeing 737“ su 44 keleiviais ir šešiais įgulos nariai sudužo – žuvo visi iki vieno.

„Tiksliai žinau, kad tai baisiausia tragedija respublikoje per visą dešimtmetį. Tragiška žinia ir visai netikėta, nes mūsų mieste nėra buvę nieko panašaus“, - samprotauja A. Karimova.

Moteris patvirtino, jog didžiulį šoką patyrė visi be išimties Kazanės gyventojai.

„Jaučiausi saugi dėl Universiados, žinojome, jog imtasi visų įmanomų saugos ir saugumo priemonių. Tiesą sakant, tai nesuvokiama... Reiškiu nuoširdžią užuojautą aukų artimiesiems. Visi laukia tyrimo išvadų“, - sakė moteris.

„Boeing 737“ sudužo sekmadienį bandydamas leistis tarptautiniame Kazanės oro uoste Rusijos vakarinėje dalyje. Per nelaimę žuvo visi 50 lėktuve buvusių žmonių. Lėktuvas atskrido iš Maskvos, jame buvo 6 įgulos nariai.

Specialistai kaip labiausiai tikėtiną tragedijos priežastį įvardija įgulos klaidą, skelbia „RIA Novosti“, cituoja vieną teisėsaugos pareigūną. Šaltinis taip pat pažymėjo, jog leisdamasis lėktuvas greičiausiai nosimi atsitrenkė į pakilimo-nusileidimo taką.

Rusijos sveikatos ministerija į Kazanę išsiuntė teismo medicinos specialistų komandą, kuri talkins regiono pareigūnams. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė sudaryti specialių komitetą, kuriam pavesta ištirti tragedijos priežastis. Kaip teigia Rusijos vadovo atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, prezidentas reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų artimiesiems.