Žaliųjų senatorė Larissa Waters parėmė kampaniją „No Gender December“, kuria siekiama laužyti stereotipus dėl lėlių pirkimo mergaitėms, o mašinėlių – berniukams.

Tačiau konservatorius T.Abbottas, kuris turi tris suaugusias dukteris, sakė, kad tėvams turėtų būti leista daryti tai, kas geriausiai atitinka jų vaikų interesus.

„Tikrai netikiu tokiu politiniu korektiškumu, – televizijai „Channel Nine“ sakė T.Abbottas. – Leiskit berniukams būti berniukais, leiskit mergaitėms būti mergaitėmis – tokia visuomet buvo mano filosofija, o visų pirma, leiskit tėvams daryti tai, kas, jų manymu, geriausiai atitinka jų vaikų interesus“.

Minėtos kampanijos organizatoriai prašo visų, kam kelia susirūpinimą su lytimi susieta rinkodara vaikų atžvilgiu, pasirašyti internete pažadą „Po mano Kalėdų eglute nėra vietos stereotipams dėl lyčių“.

L.Waters sakė, kad „atskiri rausvi ir melsvi takai, katalogai, skirstantys žaislus į mergaičių ar berniukų kategorijas, reklamos, rodančios tik mergaites ar berniukus, žaidžiančius su tam tikrais žaislais“, didina vyrų ir moterų nelygybę.

„Tokių stiprių su lytimi susietų stereotipų nustatymas ankstyvame amžiuje gali turėti ilgalaikį poveikį, įskaitant įtaką savęs suvokimui ir karjeros aspiracijoms, – sakė ji. – Atgyvenę stereotipai apie mergaites ir berniukus, apie vyrus ir moteris, visam laikui įtvirtina lyčių nelygybę, kuri sudaro pagrindą labai rimtoms problemoms, tokioms kaip smurtas artimoje aplinkoje ir nuo lyties priklausantis atlyginimų skirtumas“.

Tačiau konservatorių senatorius Cory Bernardi parėmė T.Abbottą ir pavadino L.Waters komentarus „keistais“.

„Tikiuosi, kad Kalėdų Senelis per Kalėdas atneš senatorei Waters kažkiek sveiko proto“, – sakė jis reporteriams.