Incidentas, kurio vaizdo įrašas sulaukė didžiulio susidomėjimo portale "YouTube", įvyko, kai ta moteris su grupe draugių važiavo po paplūdimyje praleistos dienos, o viena iš jų uždainavo savo gimtąja kalba, išprovokuodama piktą kai kurių keleivių reakciją sausakimšame autobuse.

Vienas agresyviai pareikalavo: "Kalbėk angliškai arba mirk", taip pat pagrasino nupjauti moteriai krūtis.

Kitas vyras, stumiantis vaiko vežimėlį, prisidėjo, sušukęs: "Aš tave tuoj supjaustysiu, šunie!"

Moteris taip pat išgirdo, kad "visi šiame autobuse nori tave nužudyti", o galiausiai incidentas baigėsi išdaužtu autobuso langu.

Šio išpuolio taikiniu tapusi Fanny Desaintjores sakė laikraščiui "The Age", kad ji ir jos draugai bijojo fizinio susidorojimo.

"Supratau, kad galbūt neturėtume dainuoti viešajame transporte, tačiau manau, kad beprotiška reaguoti kaip jie. Juk visi esame suaugę, - sakė ji. - Galėjome pasikalbėti ramiai, užuot sulaukę visų tų įžeidimų ir grasinimų."

Viktorijos valstijos premjeras Tedas Baillieu pasmerkė šį "absoliučiai gėdingą" incidentą ir paragino visuomenę padėti nustatyti kaltininkus, kad pareigūnai galėtų patraukti jiems atsakomybėn.

Dienraščio "Fairfax Media" nuomonių skiltyje išspausdintame straipsnyje sakoma, jog didžiausią nerimą kelią, kad tik nedaugelis žmonių užtarė puolamą moterį.

"Dauguma keleivių tyrėjo ir nieko nedarė, tikriausiai norėdami būti kur nors kitur, - pastebėjo laikraštis. - Rasistas, agresyvus fanatikas panašus į sėdėjimą šalia labiausiai dvokiančios žmogaus autobuse - sulaikai kvėpavimą ir skaičiuoji stoteles, kada galėsi išlipti."

Dalį šio incidento savo mobiliuoju telefonu nufilmavo komikas Mike'as Nayna, o šis įrašas portale "YouTube" buvo peržiūrėtas per milijoną kartų.

Ši istorija taip pat atsidūrė Prancūzijos laikraščių dėmesio centre.

Melburno policija nurodė tirianti "žodinius grasinimus ir rasistinius įžeidimus, nukreiptus prieš grupę autobusu važiavusių moterų".

M.Nayna, kuris save įvardija kaip "rudaodį", sakė, kad kai jis paprašė keleivių nusiraminti, kitas vyras pradėjo plūstis, kaip nekenčia juodaodžių.

"Jis sakė, kad tamsiaodžiai turėtų būti laikomi autobuso gale, kur jų vieta, po to kelis kartus sušuko "nekenčiu juodžių", - M.Nayna sakė žurnalistams.