Sankcijos taikomos dar 22 Rusijos propagandistams ir dezinformacijos platintojams - „Russia Today“, Strateginės kultūros fondo, „InfoRos“ ir „NewsFront“ vyresniesiems redaktoriams.

Sankcijos buvo pritaikytos ir A.Lukašenkai, jo buvusiai žmonai Galinai ir vyriausiajam sūnui Viktorui.

Sankcijos A. Lukašenkai buvo pritaikytos dėl „strateginės Rusijos ir jos ginkluotųjų pajėgų paramos atakuojant Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą“.

„Baltarusijos vyriausybė leido Rusijos kariuomenei dalyvauti mokymuose jų šalyje kelias savaites iki invazijos. Nuo to laiko leido Rusijai paleisti balistines raketas iš Baltarusijos į Ukrainą, leido į Ukrainą gabenti Rusijos kariuomenę, sunkiąją ginkluotę ir tankus. Baltarusijoje suteikė degalų papildymo punktus Rusijos kariniams lėktuvams ir laikė rusišką ginkluotę bei karinę techniką”, - Australijos vyriausybė taip pat pažymėjo, kad, glaudžiai bendradarbiaudama su partneriais, ir toliau taikys papildomas sankcijas, „kad padarytų didelių išlaidų atsakingiems ar turintiems galią Rusijoje ir Baltarusijoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją