Kitas įtariamasis apkaltintas kontrolės tvarkos pažeidimu. Pareigūnai pranešė, kad sulaikymai susiję su rugsėjį vykdyta antiteroristinių reidų serija. Pastarieji areštai įvykdyti Australijos premjerui pranešus apie padidėjusią teroro riziką, kai praėjusią savaitę ginkluotas vyras buvo užgrobęs kavinę Sidnėjuje.

Iranietis Manas Haronas Monisas paėmė įkaitais 17 žmonių. 16 val. trukusi kavinės apgultis baigėsi pareigūnų reidu į kavinę. Operacijos metu žuvo du įkaitai, nusikaltėlis buvo nukautas.

Australijos Federalinės policijos pavaduotojo įgaliotinis Michaelis Phelanas trečiadienį sakė, kad 20-metis Sulaymanas Khalidas turėjo dokumentus, kuriuose buvo minimi potencialūs vyriausybės taikiniai.

„Esu įsitikinęs, kad mes užkirtome kelią veiklai, kurią jie planavo, - sakė policijos atstovas. - Tačiau ten nebuvo nieko, kas nurodytų konkrečius taikinius ar laiką, susijusius su šia veikla".

S. Khalidui gali grėsti iki 15 m. kalėjimo, jei šis bus nubaustas. Kitas sulaikytasis 21-erių vyras, kurio tapatybė negali būti atskleista dėl teisinių priežasčių, pažeidė įsakymą, draudžiantį priėjimą prie tam tikrų telekomunikacijos formų.

Policijos pareigūnų teigimu, nuo antiterostinių reidų pradžios rugsėjį, Australijoje sulaikyta 11 žmonių. Anot M. Felano, grupuotės, prieš kurią rengiami reidai, ideologija susijusi su „Islamo valstybės" kovotojų pasaulėžiūra.

Po susitikimo su Nacionalinio saugumo komitetu antradienį, Australijos premjeras Tony Abbottas tvirtino norįs atkreipti gyventojų dėmesį į tai, kad ir toliau egzistuoja "padidėjęs teroro pavojus" ir kad galima tikėtis naujų išpuolių. Ministras pirmininkas ragino žmones išlikti budriems.