Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen, Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte ir Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni atnaujino derybas su prezidentu Kaisu Saiedu, nes pastaraisiais mėnesiais gerokai išaugo migrantų, išvykstančių iš Tuniso ir bandančių pasiekti Europą, skaičius.

Tuniso valstybinė naujienų agentūra TAP pranešė, kad K. Saiedas ir trys atvykę pareigūnai dalyvavo susitarimo memorandumo dėl „strateginės ir visapusės“ Tuniso ir ES partnerystės pasirašymo ceremonijoje.

Praėjusį mėnesį trys pareigūnai lankėsi Tunise, o Europos Komisija tuo metu pareiškė skirianti Tunisui ekonominės pagalbos paketą.

Apie paketą paskelbė U. von der Leyen, kuri taip pat sakė, kad 2023 metais ES skirs Tunisui 105 mln. eurų neteisėtai migracijai pažaboti.

Komisija nurodė, kad parama beveik tris kartus viršija per pastaruosius dvejus metus Tunisui skirto ES migracijos finansavimo vidurkį.

Penktadienį Italijos vidaus reikalų ministerija suskaičiavo, kad nuo metų pradžios į Italijos pakrantę atvyko daugiau nei 75 000 migrantų, palyginti su maždaug 31 900 per tą patį laikotarpį pernai.

Daugelį Tuniso gyventojų, bandančių leistis į pavojingą kelionę per Viduržemio jūrą į Italiją, migruoti verčia sunkėjanti ekonominė krizė ir aukštas nedarbo lygis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją