„Kaip ir žadėjau, parašiau atsistatydinimo pareiškimą. Pirmadienį, inauguracijos dieną, perduosiu jį Aukščiausiajai Radai ir naujajam Ukrainos prezidentui“, – P. Klimkinas sakė per „Facebook“ paskelbtame vaizdo pranešime.

Jis pridūrė, kad apie savo ketinimus V. Zelenskį iš anksto perspėjo.

„Jis privalo turėti teisę į savo užsienio politikos komandą, į užsienio politikos strategijos kūrimą. Pasakiau jam, kad esu pasiruošęs padėti, kur reikės ir kur sutaps mūsų principai“, – pridūrė P. Klimkinas.

Jis sakė ketinąs likti politikoje ir siekti būti išrinktas į parlamentą.

„Šiuo metų musų vidaus palaikymas dėl politikos, dėl emocijų beveik išsemtas. Suprantu, ko nori ukrainiečių, bet taip pat suprantu, ko iš mūsų laukia pasaulis“, – pabrėžė P. Klimkinas.

„Turiu daug įvairių idėjų, ir tikiuosi jas įgyvendinti. Todėl einu į priekį, į politiką, į Ukrainos Aukščiausiąją Radą. Aišku, su komanda, su kuria mane sieja vertybės, principai, jausmai ir suvokimas, kaip reikia eiti toliau“, – pridūrė jis.

P. Klimkinas vadovauti Užsienio reikalų ministerijai buvo paskirtas 2014 metais. Anksčiau jis yra dirbęs diplomatiniuose postuose Didžiojoje Britanijoje ir Ukrainos atstovybėje prie Europos Sąjungos.