Tviteryje išplatintame jūrų paieškos ir gelbėjimo agentūros „Salvamento Maritimo“ pranešime sakoma, kad lėktuvas pasiųstas iš Kanarų salų, paieška vykdoma labai dideliame plote į pietus nuo Gran Kanarijos ir Tenerifės, bet dingęs migrantų laivas kol kas neaptiktas.

Apie dingusį laivą pranešė išplaukusių migrantų šeimos, jos sakė neturėjusios jokių naujienų jau keletą dienų. Nevyriausybinė organizacija „Caminando Fronteras“ perspėjo Ispanijos ir Maroko valdžios institucijas.

Atlanto vandenyno maršrutas labai pavojingas dėl stiprių srovių, migrantai dažnai leidžiasi į kelionę perpildytais laiveliais, netinkamais plaukioti jūrose. Migrantai plūstelėjo į Atlanto vandenyno salyną 2019 m. pabaigoje, kai pagausėjus patruliavimui pietinėje Europos pakrantėje smarkiai sumažėjo kelionių per Viduržemio jūrą.

Kitais pranešimais, jūroje tarp Afrikos ir Ispanijai priklausančių Kanarų salų dingo trys pabėgėlių laivai, juose buvo apie 300 žmonių. Vienas katerių išplaukė iš Senegalo Kafountino pakrantės miesto, nuo Ispanijos salų nutolusio maždaug per 1700 kilometrų.

Birželio mėnesį Kanarų salas pasiekė 19 laivų su pabėgėliais iš Senegalo. Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros UNHCR duomenimis, šiemet iki liepos 2 d. Kanarų salose buvo suskaičiuoti 7 278 migrantai iš Afrikos. „Caminando Fronteras“ duomenimis, per pirmąjį pusmetį žuvo mažiausiai 778 žmonės, keliavę Atlanto vandenyno maršrutu, bet tikrasis atvejų skaičius veikiausiai kur kas didesnis.

Jei bus patvirtinta, kad laivas su migrantais nuskendo, tai bus viena baisiausių tokių nelaimių jūroje. Birželio viduryje migrantų laivui nuskendus prie Graikijos krantų žuvo iki 500 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją