Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Čekijos, Slovakijos, Bulgarijos ir Slovėnijos prezidentai atviru laišku kreipėsi į ES valstybių vadovus, ragindami juos palaikyti Ukrainos ES narystės prašymą, kuo skubiau suteikti šaliai ES kandidatės statusą ir pradėti derybų procesą.

„Mes, Europos Sąjungos valstybių narių - Bulgarijos Respublikos, Čekijos Respublikos, Estijos Respublikos, Latvijos Respublikos, Lietuvos Respublikos, Lenkijos Respublikos, Slovakijos Respublikos ir Slovėnijos Respublikos - prezidentai, esame tvirtai įsitikinę, kad Ukraina nusipelno, jog jai būtų skubiai pasiūlyta stojimo į Europos Sąjungą perspektyva.

Todėl raginame Europos Sąjungos valstybes nares sutelkti didžiausią politinę paramą Ukrainai ir sudaryti sąlygas Europos Sąjungos institucijoms imtis veiksmų, kad Ukrainai nedelsiant būtų suteiktas Europos Sąjungos šalies kandidatės statusas ir pradėtas derybų procesas.
Šiuo kritiškai svarbiu metu dar kartą reiškiame visišką solidarumą su Ukraina ir jos žmonėmis", - rašoma atvirame prezidentų laiške, kuri išplatino Prezidento komunikacijos grupė.

ELTA primena, kad Kremliaus agresijos akivaizdoje Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį paragino priimti jo šalį į ES.

„Kreipiamės į ES, kad Ukraina galėtų nedelsiant įstoti pagal naują specialią procedūrą", - pirmadienį vaizdo kreipimesi teigė V. Zelenskis.

„Mūsų tikslas yra būti kartu su visais europiečiais, ir, svarbiausia, turėti lygias teises. Esu tikras, kad tai sąžininga. Esu tikras, kad tai įmanoma", - tvirtino Ukrainos lyderis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją