„Tėvynės susivienijimas yra istorinė neišvengiamybė. Kinija tikrai susivienys. Visus kinus abiejose Taivano sąsiaurio pusėse turėtų sieti bendras tikslo jausmas ir siekis dalytis kinų tautos atjaunėjimo šlove“, – savo naujametinėje kalboje sakė Xi Jinpingas.
Nors Taivanas 1949 m. per pilietinį karą atsiskyrė nuo Kinijos, Pekinas šią 23 mln. gyventojų turinčią salą laiko „šventa teritorija“ ir neatmeta galimybės panaudoti jėgą, kad sala būtų kontroliuojama.
Pastaraisiais mėnesiais Kinija vis labiau aštrina retoriką Taivano atžvilgiu ir didina karinį spaudimą salai, rengdama reguliarias pratybas, taip pat užsipuolė JAV už tai, kad šios gruodžio pradžioje patvirtino 300 mln. dolerių karinę pagalbą Taivanui. Vašingtonas yra teisiškai įpareigotas aprūpinti salą ginklais, reikalingais jai apsiginti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)