Pastaraisiais mėnesiais įtampa tarp Armėnijos ir Azerbaidžano paaštrėjo, abiem pusėms kaltinant viena kitą tarpusavio susitarimų pažeidimais ir apšaudymais.

„Azerbaidžano kariuomenei paleidus ugnį Armėnijos pozicijų Sotko regione kryptimi, Armėnijos pusėje yra du žuvę ir vienas sužeistas žmogus“, – tvirtino Gynybos ministerija Jerevane.

Naujausias incidentas žymi dar vieną žingsnį atgal vykstant trapiam procesui, kurio tikslas yra užtikrinti taiką tarp abiejų šalių. Armėnija ir Azerbaidžanas pastaruosius kelis dešimtmečius aršiai vaidijasi dėl Kalnų Karabacho regiono ir dėl jo kontrolės yra kariavę du karus. Ši teritorija tarptautiniu mastu pripažįstama kaip Azerbaidžano dalis, tačiau ten gyventojų daugumą sudaro etniniai armėnai. Jerevanui ir Baku nepavyksta susitarti dėl ilgalaikės taikos, nepaisant Europos Sąjungos (ES), JAV ir Rusijos bandymų tarpininkauti.

Rugpjūtį Azerbaidžanas apkaltino Armėniją, kad ši prie abiejų šalių sienos telkia karius, o Armėnija savo ruožtu apkaltino Azerbaidžano kariuomenę apšaudžius ES stebėtojus.

Kalnų Karabacho separatistų pareigūnai birželį tvirtino, kad regione nuo Azerbaidžano ugnies žuvo keturi Armėnijos kariai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją