Pasak generolo leitenanto Hassano al Baydhani, saugumo pajėgos tikisi išsaugoti Irako sostinės "funkcionalumą" viršūnių susitikimo metu, tačiau pažymėjo, kad numatoma apriboti oro transporto eismą, įsileidžiant tik susitikimo dalyvių lėktuvus, taip pat svarstoma tą dieną sustabdyti automobilių eismą.

Šis pareiškimas padarytas atsiradus abejonių, ar Irako pajėgos sugebės užtikrinti saugumą sostinėje per viršūnių susitikimą, kuris bus pirmas iš anksto suplanuotas 22 šalių organizacijos renginys Bagdade po daugiau nei 30 metų pertraukos.

"Al Qaeda" iš visų jėgų stengiasi sukurti chaosą ir mėgina pritraukti žiniasklaidos dėmesį", - sakė Bagdado saugumo vadavietės štabo vadas H.Baydhani, kalbėdamas sugriežtinto saugumo vadinamojoje žaliojoje zonoje.

Jis pridūrė, kad išpuolius planuoja ir nuverstojo diktatoriaus Saddamo Husseino šalininkai.

Į Irako sostinę atsiųsta 10 brigadų saugumo pajėgų, kurios papildys ir taip gausias Bagdado policijos ir kariuomenės pajėgas maždaug 5 tūkstančiais karių ir policininkų.

Pasak H.Baydhani, saugumo pajėgos atliko kelias operacijas, per kurias valė kai kuriuos sostinės rajonus ir suėmė maždaug 10 aukšto rango "al Qaeda" kovotojų, kurie, kaip nurodė pareigūnas, ruošėsi išpuoliams Bagdade.