Kaip rašo pirmadienį „Ukrainska Pravda“, tai rodo apklausos, kurią opozicinio Vengrijos leidinio „Népszava“ užsakymu surengė institutas „Publicus“, rezultatai.

Sociologus domino vengrų simpatijos ar antipatijos kitoms tautoms. Respondentai išsakė savo nuomonę apie 18 tautų.

Populiarių tautų sąraše pirmauja italai – jiems simpatizuoja 84 proc. vengrų. Po italų rikiuojasi austrai (82 proc.), lenkai (81 proc.), suomiai ir ispanai (po 80 proc.).

70 proc. ribą peržengė čekai (78 proc.), švedai (76 proc.), prancūzai ir vokiečiai (po 74 proc.), britai (73 proc.) ir slovakai (71 proc).

60-70 proc. diapazone atsidūrė turkai (63 proc.), ukrainiečiai (62 proc.), amerikiečiai (61 proc.) ir indai (60 proc.).

60 proc. teigiamų atsilipimų ribos nepasiekė kinai (58 proc.) ir rumunai (55 proc.).

18-kos tautų sąraše 18-ąją vietą užėmė rusai – jiems simpatiją jaučia tik 44 proc. apklaustų vengrų.

Sociologai pažymi, kad Vengrijos premjero Viktoro Orbano partijos „Fidesz“ šalininkai jaučia didesnę nei opozicijos rėmėjai simpatiją tautoms, su kurių lyderiais valdžia palaiko gerus santykius.

Turkija, Kinija ir Rusija – vienintelės šalys 18 valstybių sąraše, kurios yra populiaresnės tarp „Fidesz“ šalininkų nei tarp opozicijos simpatikų.

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, Vengrijos valdžia nenutraukė ryšių su Maskva. Be kita ko, Vengrijos vyriausybė aktyviai ragino ES panaikinti bet kokias sankcijas Rusijos dujoms, naftai bei branduoliniam kurui ir grasino vetuoti siūlomus ES veiksmus prieš Maskvą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją